Volg mij: facebook twitter

Ervaringen met Ruben

 • Nienke

  “Super bedankt voor de goede lessen”

  “Yeaahh!! Ben zojuist geslaagd voor mijn rijbewijs!! 😊😊🎉🎉🎉 Super bedankt voor de goede lessen Ruben Guillet!!”

  Nienke

 • Melanie

  “goede, leerzame, leuke en relaxte rijlessen!”

  “'De eerste twee boetes betaalt je vader, de derde moet denk ik uit je eigen zak komen.' Dan moet ik denk ik mijn vader nog even lief aankijken Ruben, maar ik hoop dat je gelijk hebt. ;) Zo eindigde mijn rijlessen dan, super blij dat ik in een keer geslaagd ben en met mijn moeders autootje weg kan rijden voordat zij daar de kans voor heeft. De lessen waren gericht op goed en veilig leren rijden, maar daarnaast was het ook altijd gezellig omdat er altijd wel wat was om over te praten. Ging het niet over auto's of school dan ging het wel om een koe die over de weg liep of de brug die weer eens open stond. Kortom goede, leerzame, leuke en relaxte rijlessen! Heel erg bedankt Ruben!”

  Melanie

 • Martin

  “ik kan RijbijRuben zeker bij iedereen aanraden!”

  “Van het begin tot het einde heb ik de lessen van Ruben als erg prettig ervaren. Zijn manier van lesgeven is heel erg fijn en je voelt je altijd op je gemak. Naast de goede, gestructureerde lessen waren ook de gespreksonderwerpen in de auto erg interessant en was het altijd gezellig, ik kan RijbijRuben zeker bij iedereen aanraden! Ruben, bedankt!”

  Martin

 • Demy

  “het niet hoeven ophalen van andere leerlingen, zorgde voor rustige lessen”

  “Een instructeur naast je die je duidelijke aanwijzingen geeft, zelf je fouten laat inzien en ook gewoon leuk mee kan communiceren zorgde voor leuke en erg leerzame lessen. Dat was de mix om me op me gemak te voelen bij een instructeur als Ruben. Ook het niet hoeven ophalen van andere leerlingen, zorgde persoonlijk voor mij voor rustige lessen, waarbij een extra keer uitleggen of herhalen geen probleem was. Hierdoor voelde je dat Ruben goed is in zijn vak en het beste uit je probeert te halen. Bedankt Ruben voor de leerzame lessen!”

  Demy

 • Chantal

  “Ruben stelde mij gelijk op mijn gemak”

  “Voor mijn eerste rijles was ik best wel zenuwachtig, maar dit bleek helemaal niet nodig te zijn, Ruben stelde mij gelijk op mijn gemak. Hij wist altijd precies wat er goed ging en op welke punten nog wat verbetering nodig was. Naast de instructies die Ruben gaf, had hij ook veel andere dingen te vertellen, de lessen waren hierdoor nooit saai. Wat ik fijn vond was dat we na elke les keken wat er goed was gegaan en wat niet ten opzichte van eerdere lessen, zodat je zelf ook op de hoogte bleef van je vooruitgang. Helaas lukte het mij niet om in 1x te slagen, maar Ruben bleef positief en had mij verzekerd dat ik het wel kon. Gelukkig is het de tweede keer wel gelukt en ik kan nu met een zelfverzekerd gevoel de weg op.”

  Chantal

 • Roel

  “in één keer geslaagd!”

  “Ruben, omdat ik weinig tijd in een week over heb ben ik toch erg blij dat ik met regelmaat heb kunnen lessen. je hebt goed ingeschat hoeveel lessen ik nodig had, want ik ben in één keer geslaagd! Ruben je bent een aanrader voor andere mensen, bedankt voor de lessen !!”

  Roel

 • Mariëlle

  “Ik ging dankzij Ruben's hulp en peptalks zelfverzekerd het examen in”

  “Ik heb veel van Ruben geleerd in de tijd dat ik les van hem had. Tijdens de lessen legt hij alles altijd rustig uit en hij blijft ook rustig als het even niet goed gaat of gelijk lukt. Het was altijd gezellig tijdens het rijden zonder dat de les daar onder leed. De laatste week voor mijn examen heeft hij ook extra tijd in mij gestoken en ervoor gezorgd dat ik een les met een andere instructeur reed. Op die manier was het wat minder spannend om tijdens het examen een vreemde naast je te hebben, omdat je dat dan al een keer hebt meegemaakt. Ik ging dankzij Ruben's hulp en peptalks zelfverzekerd het examen in. Ik ben dan ook in 1 keer geslaagd. Ruben bedankt voor alles ik raad iedereen aan om bij jou te gaan rijden.”

  Mariëlle

 • Max

  “Echt een aanrader”

  “Bij Ruben voelde ik mij meteen al op mijn gemak door zijn rustige en vriendelijke uitstraling en dat heeft mij geholpen goed te leren rijden. Ook vind ik Ruben een goede instructeur omdat hij na elke les jouw fouten bespreekt en dan de volgende les op die fouten oefent Zodat ze verbeterd worden en dit samen met Rubens zeer goede uitleg van alle verkeerssituaties en verkeershandelingen zorgen ervoor dat ik Rubens rijschool zeker bij mijn vrienden zal aanraden.”

  Max

 • Paggi

  “I had a great time practicing driving with Ruben”

  “I had a great time practicing driving with Ruben and passed the exam at the first attempt. His level of attention and care to the details made it easy to recognise my mistakes and point of improvements and work on them. He's always been on time and the driving lessons' plan we made together brought me to a decent level without spending too many hours practicing around. All in all a solid instructor that I can only recommend also to non-Dutch speakers.”

  Paggi

 • Inez Venderbosch

  “Ruben is een enthousiaste, betrokken, geduldige en slimme rijleraar”

  “Ruben is een enthousiaste, betrokken, geduldige en slimme rijleraar. Je merkt aan hem dat hij heel goed weet wat hij doet, waardoor je hem volledig vertrouwt. Ik was heel snel gestresst en bang in de auto en er mocht geen fout gemaakt worden. In Rubens rijlessen heb ik geleerd ontspannen te rijden. Zijn slogan: 'Een fout maken is niet erg, als je het maar weer goed oplost.' Hij bleef in elke situatie rustig en evalueerde deze dan vaak achteraf met mij. Doordat Ruben ook nog eens gezellig kan kletsen, werd voor mij het rijlessen ook een stuk leuker. Wat ik ook fijn vond, is dat je niemand op hoefde te halen of weg te brengen. Hierdoor konden we bijvoorbeeld even wachten met de snelweg opgaan tot ik dit daadwerkelijk zelf kon gaan proberen. Verder is Ruben flexibel in een keer een lesje verplaatsen of me ergens anders ophalen dan gepland. Dit gaf ook een soort ontspannenheid. Dankzij Ruben ben ik uiteindelijk in twee keer geslaagd en rijd ik nu vol vertrouwen volop rond in de auto. Ik raad Ruben aan iedereen aan! Groetjes Inez”

  Inez Venderbosch

 • Esther de Vries

  “De lessen zijn super relaxed en zelfs inspirerend!”

  “Een aantal jaar geleden is het mij, bij een andere rijschool, niet gelukt mijn rijbewijs te halen. De faalangst nam de overhand en keer op keer zakte ik. Nu was het tijd om het weer te proberen, dit keer bij Ruben. Vanaf de eerste les begon hij te zoeken waar bij mij het probleem vandaan kwam en paste verschillende tips en trucs toe. De lessen zijn super relaxed en zelfs inspirerend! Ruben gaat er 110 % voor om je te laten slagen en met succes want ook ik heb nu in 1 keer mijn rijbewijs! Ruben, nogmaals bedankt!”

  Esther de Vries

 • Roel

  “in één keer geslaagd op mijn 17de verjaardag!”

  “Ik ben in één keer geslaagd op mijn 17de verjaardag! Vond de lessen heel leuk (en leerzaam natuurlijk). Bedankt voor alles!”

  Roel

 • Char-lee Nielen

  “er wordt enorm veel rekening gehouden met wie je bent”

  “Ik ben enorm tevreden over de rijlessen die ik van Ruben heb gekregen. Door de combinatie van passie, inzicht en vriendelijkheid heb je altijd het idee dat je in goede handen bent en dat je net dat beetje extra krijgt. Tijdens de lessen wordt er enorm veel rekening gehouden met wie je bent als persoon en dat inzicht wordt ook weer gebruikt om tot betere resultaten te komen. En daarnaast is het ook nog heel gezellig! Zeker weten een aanrader.”

  Char-lee Nielen

 • Joanie Keijser

  “Alles wat ik verwacht had werd overtroffen, Ruben geeft super lessen”

  “Voor dat ik was begonnen met lessen dacht ik dat rijden eng zou zijn maar Ruben bewees mij bij de eerste les het tegendeel al, rijden is leuk! Elke week wanneer Ruben mij kwam halen had ik zin om te gaan, mede doordat Ruben altijd positief is en fouten maken niet erg is. Alles wat ik verwacht had werd overtroffen, Ruben geeft super lessen, we hadden altijd leuke gesprekken en ik ben in 1x geslaagd!! Samen gaven we 200% om alles uit de lessen te halen en daar is het resultaat. En één ding is zeker; ik ga je ontzettend missen wanneer ik alleen op de weg ga rijden. Ruben je bent top, bedankt voor alle leuke lessen.”

  Joanie Keijser

 • Minke Koevoets

  “In 1 keer geslaagd”

  “In 1 keer geslaagd Een goede vriendin van mij vertelde dat ze reed bij Ruben. Toen ik voor het eerst een proefles kreeg voelde het gelijk goed! Ik heb de lessen als heel prettig ervaren. En zal zeker mensen adviseren om bij Ruben te gaan rijden! bedankt voor de goede lessen Ruben”

  Minke Koevoets

 • Adine Teillers

  “erg positief en motiverend”

  “Ik vond de lessen erg prettig opgesteld, en ik vond dat je goed lesgaf, erg positief en motiverend.”

  Adine Teillers

 • Yannick Lopez

  “leuk en leerzaam”

  “Vanaf het begin tot het einde vond ik de lessen leuk en leerzaam, een goede manier van lesgeven op een leuke manier. Ruben , bedankt !”

  Yannick Lopez

 • Indy de Blok

  “In één keer geslaagd & super leuke tijd gehad met rijlessen!”

  “In één keer geslaagd & super leuke tijd gehad met rijlessen!”

  Indy de Blok

 • Niels

  “Ruben speelt goed in op wat jij nog moet leren”

  “Ik vind rijschool rijbijruben een goede rijschool, omdat Ruben goed inspeelt op wat jij nog moet leren en wat niet. Daardoor leer je precies wat je moet leren. Ruben laat je ook niet onnodig veel lessen en kan goed inschatten hoeveel lessen je nodig hebt. Ruben is een goede rij-instructeur omdat hij veel rij-ervaring en inzicht in het verkeer heeft. Daarnaast zijn de lessen ook nog leuk.”

  Niels

 • Nathan Ben Basat

  “Ik had geen betere rij instructeur kunnen wensen”

  “RijBijRuben is een Rij instructeur en een vriend met een gouden hart! Ik heb veel van hem geleerd in goede en slechte tijden. Toen ik begon bij Ruben was het allemaal heel spannend en nieuw voor mij. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik was erg gespannen om te rijden en gaf mezelf elke keer de schuld dat ik het fout deed of dat ik niet goed genoeg was. Toch leerde Ruben mij dat ik positief moest blijven en moest doorzetten. Er was toen iets nieuws geopend voor mij ik zag meer, begreep het beter en ik zag bepaalde dingen positief dankzij ruben. Ik heb veel geleerd van hem. Hij is een geweldige rij instructeur! Hij geeft les op zijn manier, hij is de enige die ook prive les geeft. zijn kwaliteiten zijn goud waard. Ik heb zoveel geleerd en ook zoveel tegenslagen gehad en bleef door Ruben positief doorgaan! Het heeft me een jaar geduurd voor dat ik mijn rijbewijs bij de tweede keer afrijden had behaald, maar het was het zeker waard! We hebben veel gelachen, ook was het altijd gezellig met ruben! Ruben is een rustige jongen met een hart van goud. Ik had geen betere rij instructeur kunnen wensen. Bedankt ruben!”

  Nathan Ben Basat

 • Nina Stefels

  “focus 100 minuten alleen bij mij”

  “Rijden bij Ruben is niet alleen heel prettig maar ook heel erg gezellig. Rubens manier van lesgeven is heel fijn, omdat de focus 100 minuten lang alleen maar bij jou ligt. Ik merkte dat autorijden nog best lastig is, en het een flinke inspanning kan zijn om het onder de knie te krijgen. Ruben heeft mij hier enorm bij geholpen en geleerd kritisch te kijken naar de dingen om je heen, waardoor ik gewoon in één keer ben geslaagd! Daarnaast is Ruben niet alleen je serieuze rijinstructeur, maar ook een heel gezellig iemand om mee te kletsen en te lachen. Hij weet precies wat jij nodig hebt en dat zorgt voor het ontstaan van een vertrouwensband, wat voor mij enorm belangrijk en prettig was tijdens de lessen. Ruben is de perfecte rijinstructeur om op een leuke manier je rijbewijs te halen!”

  Nina Stefels

 • Nina de Beet

  “Na mijn proefles wist ik het meteen”

  “Na mijn proefles was ik er al meteen uit: ik wilde mijn rijlessen bij Ruben volgen! Hij wist altijd precies waar ik nog aan moest werken, ondanks dat ik af en toe wat eigenwijs was haha. Zelfs nadat ik de eerste keer door de zenuwen was gezakt voor het praktijkexamen, heeft hij me weer weten te motiveren en geholpen om alles weer op niveau te krijgen. Met als resultaat dat ik de tweede keer een super rit heb gehad en gewoon geslaagd ben! Dus Ruben: bedankt voor al het geduld wat je met me hebt gehad en de goede lessen!”

  Nina de Beet

 • Amber Ruig

  “zelfs ik ben in een keer geslaagd!”

  “Al ver voor het moment dat ik voor het eerst bij Ruben in de auto stapte, wist ik dat ik geen beste coureur zou zijn. Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik niet blij was toen het ‘Rij bij Ruben-autootje’ voor het eerst voorreed. Natuurlijk bakte ik er de eerste lessen dan ook helemaal niets van. Een auto was voor mij gewoon een stuk blik, een vervoersmiddel waardoor je nooit meer op de fiets door de regen hoefde. Ruben’s passie voor auto’s en het verkeer kon ik maar niet begrijpen. Gaande de lessen vorderde kreeg ik steeds meer zin in de autorijlessen. Het was altijd gezellig in de auto met Ruben. Eindelijk was er iemand die net zoveel kon kwebbelen als ik! Wat ik bijzonder vond, was dat Ruben zijn lessen heel goed wist aan te passen aan mij. Ik had wat meer tijd nodig, dus die namen we dan ook. Ik heb me ook geen enkel moment hoeven schamen voor mijn autoblunders bij Ruben. We lachten er gewoon om. Ik weet niet hoe Ruben het voor elkaar heeft gekregen maar zelfs ik ben in een keer geslaagd! Dat had ik nooit verwacht! Niet alleen Ruben’s goede manier van lesgeven heeft hier voor gezorgd, maar zeker ook de manier waarop hij me liet geloven dat ik het ook kon. Ik mocht er ook zijn op de weg! Inmiddels scheur ik in mijn eentje overal naar toe… Schuilt er dan toch een volleerd coureur in mij? Ruben, heel erg bedankt voor alle leuke lessen!”

  Amber Ruig

 • Diederik Kuipers

  “Ruben luistert naar je wensen”

  “Wat ik leuk vond aan de lessen was de vrijheid tijdens de les, zelf hield ik ervan om elke week andere muziek mee te nemen, daardoor voelde ik me ook meer op mn gemak tijdens de lessen. Ook bood Ruben een goede discussiepartner (als je dat wilde) en was het rijden dus vaak erg gezellig. Wat mij vooral heeft geholpen is dat Ruben veel bezig is met het vinden van verbeterpunten, deze geeft hij je niet zomaar maar probeert hij je vaak zelf te laten inzien. Daarnaast luistert hij ook goed naar jouw wensen en probeert hij altijd te bedenken hoe je je lessen het effectiefst kan benutten.”

  Diederik Kuipers

 • Lisette Goede

  “het voelde gelijk goed”

  “Ik heb voor rijbijruben gekozen omdat hij in mijn regio rijd en dat je na het rijden niemand hoeft op te halen. Na de eerste kennismaking voelde het gelijk goed. Ruben is erg rustig, neemt overal de tijd voor en is goed te bereiken en is altijd optijd! Tijdens het rijden krijg je de volle aandacht en de juiste aanwijzingen. Ik vond Ruben een ontzettend goede rij instructeur want ik voelde me altijd veilig. En de manier van les geven vond ik ontzettend fijn. Kort om ik ben hartstikke tevreden!”

  Lisette Goede

 • Metten de Vries

  “in één keer geslaagd en vol vertrouwen de weg op”

  “Ik heb lang gewacht tot ik ging starten met mijn rijlessen, maar kreeg bij Ruben in de auto direct motivatie om te rijden. Hij weet precies welke aanpak bij welke persoon werkt en toont veel interesse in je dagelijkse bezigheden naast de rijlessen. Dit maakte zijn lessen een stuk leuker dan ik had verwacht. Dankzij de individuele lessen, waarbij ik nooit iemand op hoefde te halen of weg hoefde te brengen, konden we de lessen optimaal benutten om aan mijn aandachtspunten te werken en om het examengebied goed te leren kennen. Het resultaat: in één keer geslaagd en vol vertrouwen de weg op. Ik zou Ruben aan iedereen aanraden!”

  Metten de Vries

 • Gideon

  “Een goede coach weet te motiveren en dat kan Ruben als geen ander.”

  “Hoe kun je in één keer slagen en toch iets van teleurstelling voelen? Ik maakte het onlangs mee. Uiteraard was ik heel blij dat ik geslaagd was, dat was per slot van rekening het doel. Maar ik vond het ook jammer, want nu hielden de lessen bij Ruben op. Ruben is nl. niet alleen erg goed in zijn vak, hij houdt ook echt van zijn vak. En zijn grote enthousiasme werkte aanstekelijk. Dit maakte dat ik elke week weer zin had om te gaan lessen. De wekelijkse lessen werden een soort uitje voor mij. Behalve dat Ruben een uitstekende instructeur is – hij leidt ook andere instructeurs op – met zijn onaflatende focus op belangrijke details zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen en zijn heldere communicatie van nauwgezette instructies en feedback, is hij bovenal een topcoach! Een goede coach weet te motiveren en dat kan Ruben als geen ander. Door de persoonlijke aanpak van Ruben leerde ik op een heel natuurlijke en prettige manier stap voor stap de basisvaardigheden als voertuigbeheersing en verkeersinzicht aan. Hij wist mij op het juiste moment naar het niveau te tillen, dat nodig was om te slagen. Ik voelde dat ik er klaar voor was en dat gaf mij vertrouwen. Ik herinner mij ons laatste ritje op weg naar het CBR voor het praktijkexamen. Ruben was aan het vertellen waar ik op moest letten de volgende week, wanneer ik voor het eerst alleen zou gaan rijden. In zijn realiteit was ik al geslaagd. Hij sprak met zo veel vanzelfsprekende overtuiging, dat ik het gevoel kreeg dat het praktijkexamen slechts een formaliteit was, die nog even afgehandeld moest worden. Geloofde hij het écht of was het een tactiek van hem? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat ik de lessen behalve zeer leerzaam ook erg gezellig vond met veel boeiende gesprekken. Ruben toonde zich altijd oprecht geïnteresseerd en was erg betrokken bij mijn leerproces. Ruben is opmerkzaam, nieuwsgierig, zorgzaam, ambitieus, open, analytisch, intuitief, kortom een eersteklas coach! Veel meer nog dan de teleurstelling over het gemis van onze wekelijkse ‘uitjes’, voel ik grote dankbaarheid voor de bijzondere en ook intensieve periode, die ik naast Ruben in de auto heb doorgebracht. Gideon”

  Gideon

 • Tessa Lopez

  “Ik twijfelde geen moment!”

  “In oktober zou ik 19 worden. Een mooie leeftijd om toch maar eens te beginnen met autorijlessen. Mijn nicht had net haar rijbewijs gehaald en had zulke goede verhalen over een rijschool. Jaja.. Rijschool rij bij Ruben. Ik twijfelde geen moment! Ik vroeg een proefles aan en ik kreeg een snelle reactie. Tijdens de proefles was er gelijk een goede klik en ik besloot om samen met Ruben mijn rij avontuur te beginnen.. Arme Ruben dacht ik waar begint hij aan. Het begin was moeizaam maar oefening baart kunst. Ruben vertelde mij dat er een kleine wachtrij was ontstaan. Ik snapte wel waarom. Je komt er achter als je bij deze rijschool gaat rijden. Ruben gaf mij goed les. Door filmpjes op internet te bekijken kon ik mij voorbereiden op de lessen die zouden komen. Erg handig. Ik had veel ups en downs tijdens het rijden en Ruben zorgde er altijd voor door een positieve manier dat ik er weer helemaal voorging. Dit deed hij door passende grapjes te maken. Dat waardeerde ik enorm. Mijn afrijdatum kwam steeds dichterbij en ik kwam op een super leuk idee. Aan Ruben vertelde ik dat ik graag een foto wilde als ik zou slagen. De foto moest wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 1: Ruben en ik moeten samen op de foto 2: De foto moet heel origineel zijn 3: Ik moet geslaagd zijn voor mij rijbewijs De dag van het afrijden was aangebroken. Ruben gaf mij tijdens de laatste lessen nog extra tips en zo kon ik met alle vertrouwen het examen in. En toen kwam de uitslag: GESLAAAAGD! Blij dat we allebei waren.. We omhelsden elkaar en tegelijkertijd vond ik het erg jammer omdat ik wist dat dit het einde zou zijn van de toffe rijlessen. (Benieuwd naar de originele foto kijk dan op de facebook van Ruben)”

  Tessa Lopez

 • Souad

  “mijn rij-angst nam af”

  “De beste keuze die ik heb kunnen maken! Na vele lessen gehad te hebben bij een andere rijschool, waar het niet al niet te best ging voor mij. Heb ik dus overwogen om daar meteen te stoppen. Daarna heb ik proeflessen genomen bij verschillende rijscholen. Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor Rijbijruben en dit was ook de beste keuze die ik ooit heb kunnen maken. Ruben is een goede rijinstructeur met heel veel ervaring, hij legt alles duidelijk en goed uit en als je het niet snapt dan herhaalt hij het nogmaals tot je het eenmaal door hebt. Daarbij was ik een leerling met heel veel rij-angst en die maar geen fouten durfde te maken, als ik namelijk maar één fout maakte dan ging ik daar de hele les over piekeren, waardoor ik maar fouten bleef maken. Ruben wist heel goed hoe die daar mee om moest omgaan, hij had een goede aanpak voor mij en gaf oprechte advies waar ik veel mee kon. Zo nam mijn rij-angst met de tijd geleidelijk af en kon ik de fouten die ik maakte tijdens de lessen beter accepteren, waardoor het rijden uiteindelijk veel beter ging. Nu ben ik dus gewoon door de goede, leerzame methode van Ruben in één keer geslaagd! Dus wil jij ´als je nog rijlessen moet nemen` een rijinstructeur met vol passie voor zijn vak, geduld en een heleboel ervaring dan ben je bij Ruben aan het goed rijlesadres. Nog heel erg bedankt Ruben voor alles en succes met het verder les geven ga zo door!! Groetjes Souad”

  Souad

 • Lotte Boukens

  “m'n rijbewijs in één keer gehaald!!”

  “Rij bij Ruben is zeker een aanrader! De lessen waren altijd erg leuk en gezellig. Daarbij heb je privéles waardoor je de 100 minuten optimaal kunt benutten. Ook geeft Ruben je al snel een zeker gevoel wat goed is voor je zelfvertrouwen in het verkeer. En niet te vergeten heb ik m'n rijbewijs in één keer gehaald!!”

  Lotte Boukens

 • Idan Datauker

  “RijBijRuben heet niet voor niets „RijBijRuben.”

  “RijBijRuben heet niet voor niets „RijBijRuben”. Het is geen loze reclameslogan, maar een weloverwogen advies wat ik iedereen aanraad op te volgen. Natuurlijk heb ik maar bij één rijschool rijles gehad, maar ik kan niet bedenken wat een andere instructeur beter had kunnen doen dan Ruben. Los van het feit dat hij een bekwaam en enthousiaste instructeur is, is hij ook een geweldig goeie en prettige gesprekspartner voor tijdens het rijden. Mijn rijles-dagen vlogen voorbij en voor ik het wist was ik al aan het afrijden. Alles ging soepel en toen ik eenmaal na de eerste keer afrijden geslaagd was werd nog even duidelijk waarom Ruben’s slagingspercentage bovengemiddeld is. Natuurlijk is het fijn dat ik nu zelfstandig kan gaan en staan waar ik wil, alleen mis ik vaak wel een stukje vaste gezelligheid in de auto! Dus bij deze nogmaals: Jongens en meisjes, dames en heren, Rij bij Ruben.”

  Idan Datauker

 • Marie

  “in 1 x mijn rijbewijs gehaald!”

  “Ik ben pas op latere leeftijd begonnen met rijden omdat ik er erg tegenop zag. Op een gegeven moment moest ik mijn rijbewijs echter gaan halen vanwege mijn werk. Op advies van een vriendin ben ik bij Ruben begonnen. En dat beviel erg goed. Door mijn onzekerheid te bespreken en door de aanmoedigingen van Ruben, vond ik het rijden steeds leuker en heb ik in 1 x mijn rijbewijs gehaald!”

  Marie

 • Eline Vink

  “De volledige lestijd wordt dus aan jou besteed, je hebt de volledige aandacht.”

  “Nadat ik een proefles had gehad bij RijBijRuben was ik er meteen over uit om bij Ruben te gaan lessen. Hij stelde mij meteen op mijn gemak in de auto. Later ontdekte ik ook dat het altijd erg gezellig was tijdens een rijles. Toch leerde ik veel in de rijlessen. Ruben maakt liever gebruik van dubbele rijlessen en gelijk heeft hij! Doordat de lessen in het algemeen wat langer duren, kun je bepaalde vaardigheden vaker oefenen waardoor je het uiteindelijk sneller doorhebt. Ook heb je altijd privé-les bij Ruben, dit betekent dat je niemand hoeft op te halen of thuis te brengen. De volledige lestijd wordt dus aan jou besteed, je hebt de volledige aandacht. Verder was het voor mij erg prettig dat Ruben altijd goed met mijn beschikbaarheid kon omgaan, zoals het lessen tijdens mijn tussenuren op school. Nadat ik één keer examen had gehad en helaas gezakt was, wist Ruben mij nog positief te houden. Hierdoor ging ik met volle moed naar mijn tweede examen en was ik geslaagd! De tijd die ik met Ruben heb gehad, is mij erg goed bevallen. Daarom raad ik iedereen aan om bij Ruben te gaan lessen :)”

  Eline Vink

 • Marcel Oud

  “Ruben bleef altijd rustig”

  “Na 14 jaar uitstellen moest ik er dan eindelijk aan geloven: ik wilde beginnen met mn rijbewijs. Nu nog een goede, betrouwbare rijschool vinden! Gelukkig was er toch nog iemand in mn vriendenkring die ook nog geen rijbewijs had boven de 30. Op haar advies kwam ik bij Rijbijruben terecht. Na een geslaagde ploefles ging ik voor een totaalpakket (theorie + pakket) en kon ik niet meer terug. Tijdens de eerste lessen ging het moeizaam, doordat ik mijn angst moest overwinnen en niet heel veel zelfvertrouwen had. Ruben bleef altijd rustig, legde alles desnoods opnieuw uit, gaf me huiswerk mee (filmde stukjes van mijn rijles zodat ik hiervan kon leren) en coachte me altijd. Na een aantal lessen ging het duidelijk beter. Ik zat met zelfvertrouwen achter het stuur en begon autorijden leuk te vinden. Uiteindelijk heb ik mijn rijbewijs in 2x gehaald!!! Eenmaal geslaagd was het spannend alleen de weg op te gaan maar door de bij Ruben gelegde basis is het helemaal goedgekomen. RijbijRuben, doen!!! Groetjes, Marcel”

  Marcel Oud

 • Suzanne Bennis

  “De lessen waren goed op mij afgestemd”

  “Ruben heeft mij hartstikke fijn les gegeven. Hij geloofde in mijn rijkunsten als ik dat zelf soms niet helemaal vertrouwde. Ook heb ik mij altijd veilig in de auto gevoeld. De lessen waren goed op mij afgestemd waardoor ik op mijn eigen tempo alles kon leren en niks overhaast hoefde te doen. Daarnaast was het ook altijd hartstikke gezellig in de auto. Door alle lessen heb ik goed en gestructureerd leren rijden waardoor ik nu met plezier in de auto stap!”

  Suzanne Bennis

 • Eva Nol

  “hele goede keuze”

  “Het is een hele goede keuze geweest om bij Ruben rijles te nemen. De lestijd wordt optimaal benut doordat je standaard twee lesuren achter elkaar les hebt en nooit iemand hoeft op te halen of weg te brengen. Bedankt voor de leuke, gezellige en vooral leerzame lessen! Ik kan nu met een zelfverzekerd gevoel achter het stuur gaan zitten :-)!”

  Eva Nol

 • Anna ten Cate

  “Ruben gaf mij weer vertrouwen”

  “Na gezakt te zijn bij een andere rijschool gaf Ruben mij weer vertrouwen en lol in het auto rijden! Ook vond ik het fijn dat ik niemand hoefde op te halen of weg te brengen. Ik heb het naar m’n zin gehad en voelde me thuis in de auto van Ruben. Bedankt voor de gezellige en zeer leerzame lessen!”

  Anna ten Cate

 • Nina Voigt

  “ook gewerkt aan mijn zelfvertrouwen”

  “Mijn rijervaring bij RijbijRuben: Naast dat het heel gezellig was, voelde ik mij erg op mijn gemak. Toen ik begon met rijden was ik vrij onzeker over mijzelf. Tijdens de lessen hebben wij naast het autorijden ook gewerkt aan mijn zelfvertrouwen . Het was dus ook erg fijn dat ik niemand hoefde op te halen of weg te brengen. Ruben is rustig en fouten maken mag! Daar leer je van. Ik raad iedereen aan om rijles te nemen bij rijschool RijbijRuben.”

  Nina Voigt

 • Eva Lagos-Meritzos

  “goede keuze”

  “Ik heb een goede keuze gemaakt om bij RijbijRuben te gaan rijden, want in een half jaar tijd heb ik mijn rijbewijs gehaald met een gezellige rijinstructeur, waar ik veel van heb geleerd.”

  Eva Lagos-Meritzos

 • Milou van Gelderen

  “in één keer geslaagd”

  “Ik kan het iedereen aanraden om bij Ruben rijlessen te volgen! Ruben is enthousiast over zijn vak, verteld alles rustig en je kan altijd je zelf zijn tijdens de rijlessen. Na een slechte ervaring bij een andere rijschool ben ik overstapt naar RijbijRuben en met succes! Ik ging van de hel in naar de hemel op rijles gebied. Ruben geeft je echt het vertrouwen en duidelijke aanwijzingen hierdoor vertrouw je er uiteindelijk op ook zelfstandig de weg op te gaan. Ik ging nooit met tegenzin naar rijles, het was ook altijd gezellig in de auto en ondertussen leerde ik erg veel. Als klapper op de vuurpijl ben ik in één keer geslaagd. Nogmaals, ik raad iedereen aan om bij RijbijRuben te gaan rijden als je met vertrouwen en succes je rijbewijs wil halen.”

  Milou van Gelderen

 • Matthew van der Veen

  “mijn rijbewijs in 1x gehaald!”

  “Ik heb mijn rijlessen bij Ruben als erg leuk, gestructureerd en duidelijk ervaren. Ruben is een enthousiaste instructeur die je op een duidelijke en leuke manier lesgeeft. Dankzij Ruben heb ik mijn rijbewijs in 1x gehaald! Ik zal iedereen die gegarandeerd wil zijn van leuke lessen, met een leuke instructeur RijBijRuben dan ook absoluut aanraden!”

  Matthew van der Veen

 • Levi van der Vecht

  “Ik ben in één keer geslaagd!”

  “Ik ben in één keer geslaagd! Erg leuke ervaring gehat met ruben. Alles werdt goed en duidelijk verteld of uitgelecht of voorgedaan. Top instructuur zeker een aanrader!”

  Levi van der Vecht

 • Maaike

  “In één keer geslaagd!”

  “Ik ben in één keer geslaagd!”

  Maaike

 • Michelle Kruger

  “Dankzij Ruben ben ik in 1 x geslaagd”

  “De lessen bij Ruben zijn in 1 woord: top! Dankzij Ruben ben ik in 1 x geslaagd. Voordat ik bij Ruben kwam had ik enkele lessen bij een andere rijschool gehad. Bij gebrek aan uitleg raakte ik al in de stress bij elke kleine verandering in het verkeer. Geloof mij, dat is lastig... Na even op internet gekeken te hebben sprak rijschool RijBijRuben mij wel aan, fijne tijden, goede recensies… Nog even verder kijken, toch kwam ik steeds weer terug op deze site. Gratis proefles? Die vraag ik aan! Daarna was de keuze snel gemaakt! Toen ik instapte was ik eigenlijk meteen al ZO blij dat ik bij die andere rijschool weg was, direct bij het instappen kreeg ik al uitleg! Dat had ik niet eerder gehad! Het feit dat je niemand hoeft op te halen/weg te brengen was voor mij ook ideaal, alle tijd is voor jezelf, geen extra ogen die meekijken en bovenal geen stress! De lessen waren altijd heel leuk, elke les leerde ik zoveel bij en de uitleg was altijd erg duidelijk. Er worden afbeeldingen gebruikt om de uitleg te verduidelijken en vervolgens ga je het zelf doen. Ruben werkt met de methode van volkswagenrijbewijs, waarmee je thuis jezelf al een beetje kunt voorbereiden voor de rijlessen en je kunt zelfs voor je theorie leren via die site! Richting het einde van de rijopleiding heb je een TussenTijdseToets, deze zit in het pakket erbij. Heel fijn! Een goede manier om te zien hoe het er allemaal aan toe gaat tijdens een examen en je kunt er ook nog eens vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen (parkeren, omkeren, het testen van de technische kennis, etc.) mee bemachtigen! Ideaal, want wanneer je die vrijstelling hebt, hoef je op je examen alleen nog maar te rijden! Voor de bijzondere verrichtingen had ik vrijstelling gekregen tijdens mijn TTT. Op mijn examen hoefde ik dat dus allemaal niet te doen. Richting mijn examen hebben we nog even flink gelest, dat was wel heel fijn, want hierdoor ging ik goed voorbereid het examen in. Ik was hierdoor ook totaal niet zenuwachtig :D Mijn examen was zo voorbij met als resultaat: GESLAAAGD!! Nu ik mijn rijbewijs heb, denk ik nog regelmatig met een grote glimlach terug aan de lessen, iets leren was nog nooit zo leuk geweest :D DANKZIJ RUBEN BEN IK IN 1X GESLAAGD!!!! Nogmaals super super super bedankt voor alles! Groetjes Michelle Kruger”

  Michelle Kruger

 • Kevin Wortel

  “tijd en aandacht om in 1 keer te slagen”

  “Ruben geeft jou de tijd en aandacht die jij nodig heb om in 1 keer te slagen. Hij leert jou alles wat je moet weten en kunnen om een top chauffeur te worden. Maar niet alleen dat, hij zorgt er ook voor dat de sfeer altijd gezellig is in de auto, waardoor je met plezier je rijbewijs haalt. Dus als een rijinstructeur zoek die de tijd en aandacht neem en die bij elke les het gezellig maakt, kies dan voor Ruben. Ruben, ontzettend bedankt voor alles”

  Kevin Wortel

 • Jacolien Steenkamp

  “Lessen bij Rijbijruben is zeker aan te raden!!!”

  “Ik had eerst totaal geen zin om me rijbewijs te gaan halen, maar na een proefles bij Ruben ben ik toch overgehaald. Bij Ruben in de auto heb ik me altijd op me gemak gevoeld en de sfeer was altijd super. Ruben weet precies waar je nog aan moet werken en stemt de lessen daarop af. Zo heb ik niet alleen in 1x me rijbewijs gehaald, maar ook alles geleerd wat ik nodig heb om nu veilig de weg op te kunnen. Dus als je een goede rijinstructeur zoekt en gezellige, ontspannen, maar zeker ook leerzame rijlessen, dan ben je bij Ruben aan het juiste adres. Lessen bij Rijbijruben is zeker aan te raden!!!”

  Jacolien Steenkamp

 • Sunny de Blok

  “dé instructeur die je zo snel mogelijk helpt aan je rijbewijs”

  “Rijlessen bij Ruben: meer dan top! Op mijn achttiende verjaardag begon ik zeer gemotiveerd aan mijn rijlessen en was ik overtuigd snel te slagen voor mijn rijbewijs. Na veel inspanning, huiswerkopdrachten en extra oefenen bleek ik toch geen natuurtalent te zijn. Iet wat teleurgesteld lieten Ruben en ik het niet bij de pakken neerzitten. Ruben ging 100% voor mijn slagen en gaf me extra lessen, bedacht nieuwe ideeën en tactieken. Al met al een rijinstructeur die zich helemaal inleeft en de rijlessen zo goed mogelijk aan het karakter en het rijgedrag van de leerling aanpast. Nu ik mijn rijbewijs heb denk ik meer dan tevreden terug aan mijn rijlessen. Ik raad iedereen om mij heen te gaan rijden bij Ruben: dé instructeur die je zo snel mogelijk helpt aan je rijbewijs.”

  Sunny de Blok

 • Nina Owens

  “Bij zijn lessen gaat het om kwaliteit”

  “Toen ik overstapte van een andere rijschool was mijn zelfvertrouwen achter het stuur gedaald tot onder 0. Bij elke les met Ruben kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en nu kan ik en durf ik zelfstandig te rijden. Bij zijn lessen gaat het om kwaliteit niet om kwantiteit, dus ik zeg RijbijRuben. Ruben heel erg bedankt!! Mijn rijbewijs gehaald heeeeerlijk!”

  Nina Owens

 • Edgar Smit

  “zeer enthousiaste, gedreven en gepassioneerde rij-instructeur”

  “Een zeer enthousiaste, gedreven en gepassioneerde rij-instructeur met veel vakkennis. Hij daagt je uit tot nadenken over je eigen handelen en weet je altijd te motiveren. Een echte topper”

  Edgar Smit

 • Bas

  “ontzettend leuk en leerzaam”

  “Bij Ruben in de auto zitten en les krijgen is voor mij ontzettend leuk en leerzaam geweest. Zijn enthousiasme en vakkundigheid is top! Ik ben hem dankbaar voor zijn tijd en inzet om mij te geven wat ik nodig had om mijn examen te halen en kan iedereen aanraden om zijn rijbewijs of instructeurs diploma via hem te halen.”

  Bas

 • Carlo van Orden

  “Hele prettige tijd met Ruben”

  “Mijn eigen autorijschool die ik heb opgericht heb ik mede te danken aan de goede rijopleiding die ik van Ruben heb gehad. Hij geeft op een prettige manier les waardoor zijn lessen nooit saai en eentonig zijn. Ik heb een hele prettige tijd met Ruben gehad en weet zeker dat hij met zijn rijschool een zeer succesvolle tijd tegemoet gaat en wens hem en zijn leerlingen daarbij heel veel geluk”

  Carlo van Orden

 • Hilde Steenkamp

  “echt een aanrader!!”

  “Over rijden bij RijbijRuben kan ik heel kort zijn: echt een aanrader!! Naast dat hij een aardig persoon is, weet hij ook goed hoe hij les moet geven. Hij bouwt het rustig op en weet hoe jij het beste de verschillende dingen aanleert. Tot op het laatste moment zorgt hij er voor om alle puntjes op de I te zetten, zodat je in één keer slaagt. En dat is dan ook bij mij gebeurd! Ik heb niet alleen leren rijden maar nog veel meer! Je voelt je erg op je gemak en je kan flink wat lachen! Bedankt voor alles!”

  Hilde Steenkamp

 • Peter Bouwdewijn

  “enorm toegewijde en enthousiaste rijinstructeur”

  “Naast een super aardige vent is Ruben is een enorm toegewijde en enthousiaste rijinstructeur die weet wat lesgeven is. De lessen zijn goed gestructureerd en toegespitst op de individuele behoeften van de leerling. Bij Ruben staat goed leren autorijden voorop, dat merk je gewoon aan alles. Het prettigste aan mijn lessen bij Ruben vond ik de vakbekwaamheid en hoezeer ik mijzelf op mijn gemak voelde in de auto. Ruben heeft oog voor detail en geeft leerlingen de mogelijkheid om goed autorijden in eigen tempo te leren. Ruben bedankt!”

  Peter Bouwdewijn

 • Jolie 17

  “In 1 keer geslaagd! Met maar 14 rijlessen van 100 min.”

  “Ik heb zeer genoten van mijn rijopleiding bij RijbijRuben. Ruben zorgt altijd voor een gezellige sfeer tijdens de lessen en zorgt ervoor dat je je altijd op je gemak voelt in de auto. Daarnaast zijn zijn lessen ook erg leerzaam. Zijn lesprogramma wordt aangepast aan ieders behoefte en dat zorgt echt voor een prettige leeromgeving. Ruben heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat ik het rijden onder de knie kreeg en mijn rijexamen de eerste keer al behaalde. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk 18 word en zelf de weg op kan in de auto! Heel erg bedankt Ruben!”

  Jolie 17

 • Thara

  “In één keer geslaagd”

  “Ik ben in één keer geslaagd!”

  Thara

 • Amber

  “altijd privé les”

  “Ik ben heel blij dat ik heb gekozen om bij Ruben te lessen. Hij legt rustig en duidelijk uit en hij oefent het net zo lang met je tot je het snapt. Verder zorgt hij ook voor een gezellige en relaxte sfeer in de auto zodat je je helemaal op je gemak voelt. Een ander groot voordeel is dat je altijd twee uur achter elkaar les hebt. Je kan vaardigheden meerdere keren oefenen zodat ze er meteen goed inzitten. Je hoeft ook nooit iemand op te halen of weg te brengen en hebt dus altijd privé les, waardoor je optimaal gebruik kan maken van je lestijd. Hierdoor is er ook veel tijd om in het examen gebied te oefenen, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je examen en veel geoefend hebt. Kortom een rijschool om aan iedereen aan te raden!”

  Amber

 • Dédé Lamme

  “in 1 keer mijn rijbewijs”

  “Ik heb een geweldige ervaring gehad bij Ruben in de auto. Van begin tot eind heb ik veel geleerd en toch was het altijd gezellig. Ik ben vooral ook erg tevreden over de manier waarop ik les heb gekregen. Ruben kijkt naar wat ik nodig had om zo goed en snel mogelijk in 1 keer mijn rijbewijs te halen. En dit is zeker gelukt. Nogmaals heel erg bedankt!”

  Dédé Lamme

 • Bianca Kleijn

  “In 1 keer geslaagd!”

  “Bij Ruben lessen was voor mij de beste keus! Voor mij was het belangrijk dat je tijdens een rijles niet alleen maar bezig bent met iemand weg brengen en weer een ander ophalen. Ruben neemt de tijd om je dingen uit te leggen en daarna kun je rustig dat weer in praktijk brengen waardoor je het meeste uit je rijles kan halen. Hij is rustig en geduldig, maar ook heel gezellig! Ik heb heel veel plezier gehad in het rijlessen bij Ruben! Dankzij Ruben ben ik in 1x geslaagd voor mijn rijbewijs! Ruben nog bedankt! Groetjes Bianca Kleijn”

  Bianca Kleijn

 • Hedde Leydesdorff

  “mijn rijbewijs in één keer gehaalt”

  “Mijn ervaring met ruben is een positieve! Elke les was een leuke les, lachen, leren en spontaan. Ik zou ruben omschrijven als een spontane, slimme man. Ik heb het naar mijn zin gehad, en voelde me thuis in de auto van ruben. door ruben heb ik mijn rijbewijs in één keer gehaalt omdat ruben de beste is. Groetjes hedde”

  Hedde Leydesdorff

 • Michael Sprokholt

  “in één keer mijn rijbewijs”

  “Mijn ervaring met Ruben : Het was gezellig in de auto maar tegelijkertijd waren we serieus bezig met de rijles. Ik raad het iedereen aan om rijles te nemen bij rijschool RijbijRuben als je je rijbewijs ook in een keer wilt halen! Ruben is een hele aardige rij instructeur en leert je het rijden aan je precies hoe je het zou moeten leren. Ik heb een leuke tijd gehad op de weg en tegelijkertijd veel geleerd!”

  Michael Sprokholt

 • Priyanka Mannoe

  “Lessen bij Ruben, is een van mijn betere keuzes geweest!”

  “Lessen bij Ruben, is een van mijn betere keuzes geweest! Ruben is een intelligente en geduldige rij-instructeur die er alles aan heeft gedaan om mij zo goed mogelijk te leren rijden. Het was een pittig klusje, want ik was zeker geen natuurtalent! Ondanks de gezellige gesprekken, hield Ruben zijn focus en lette altijd goed op waar de verbeterpunten in mijn rijgedrag zaten en bedacht creatieve oplossingen om mij zo snel mogelijk vooruitgang te laten boeken. Zo hebben we in een andere stad gereden om mij het vertrouwen te geven dat ik overal kon rijden en werd mijn kijkgedrag opgenomen zodat ik dit later terug kon kijken om mijn verkeersinzicht te verbeteren. Het is verder duidelijk te merken dat Ruben het geven van rijles niet alleen als zijn baan ziet, maar als zijn passie en er voldoening uit haalt wanneer zijn leerlingen vooruitgang boeken of slagen. Dit alles bij elkaar heeft er voor gezorgd dat ook ik in 1 keer geslaagd ben! Ruben, nogmaals ontzettend bedankt daarvoor!”

  Priyanka Mannoe

 • Lamiae

  “voor mij ben jij de topper”

  “Beste Rubin, Als er iemand is die voor zichzelf een rijschool moet beginnen dan ben jij het wel. Ik heb ontzettend veel van je geleerd, eigenlijk alles, je bent erg geduldig en weet precies hoe je de vaardigheden moet uitleggen zodat je leerling het goed kunnen begrijpen. Ik heb tijdens mijn opleiding bij veel instructeurs in de auto gezeten, ze waren allemaal goed, maar voor mij ben jij de topper. Ik ben nu ook voor mijzelf begonnen en dankzij jou, zijn mijn leerlingen heel tevreden en dat heb ik het meest aan jou te danken en hoop dat ik minstens net zo goed word als jij. Nog heel erg bedankt voor alles en ik zal je af en toe lastig vallen, als ik ergens niet mee uit kom. heel veel succes en groetjes, Lamiae”

  Lamiae

 • Ron Hoexum

  “veel meer dan alleen je rijbewijs”

  “Ruben heb ik ervaren als een vrolijke enthousiaste persoon. Altijd een leuke ontspannen sfeer! Zijn kennis is enorm te noemen. Hij staat 200% voor zijn werk en zal altijd zorgen dat hij het hoogst mogelijk niveau behoud. Hij weet precies wat er nodig is om als rijinstructeur voor het examen te kunnen slagen. Hij heeft een snel denkvermogen en mist hierdoor weinig. Hierdoor is Ruben in staat om je feilloos uit te leggen waar je nog moet aan werken zonder dat je er een ongemakkelijk gevoel erbij krijgt. Je krijgt van hem veel meer dan alleen je rijbewijs. Je wordt een veilige verantwoordelijke chauffeur met verkeersinzicht. Hij haalt het beste uit jezelf en laat je zien hoe je een doel kunt bereiken. Hier kun je naast je rijbewijs later met andere uitdagingen in je leven nog veel meer aan hebben! Als je laat zien dat je wilt dan kom je er zeker samen met Ruben!”

  Ron Hoexum

 • Marco Penners

  “Ruben mijn favoriet”

  “Ik heb Ruben voor een periode van anderhalf jaar tijdens mijn opleiding voor rij instructeur B als instructeur meegemaakt.Hij gaf mij zowel theorie als praktijk les. Ik heb meerdere instructeurs meegemaakt .Instructeurs die andere instructeurs opleiden zijn ook van een beter niveau omdat deze mensen extra opleidingen hebben gevolgd en dat is te merken. Toch was Ruben mijn favoriet,hij is gedreven ,heeft verstand van zaken en ,wat naar mijn mening ook belangrijk is ,jong van geest. Met deze eigenschappen kan je vaak jonge mensen bereiken en motiveren om hun rijbewijs te halen. Ik heb met succes mijn opleiding afgerond en heb dit mede te danken aan de inzet van Ruben. Als ik mensen zou kennen die hun rijbewijs zouden willen halen zou ik ze zonder meer naar Ruben doorverwijzen . Ik zeg dit oprecht en ben geen groot aandeel houder in zijn rijschool maar enkel een enthousiaste en geslaagde ex- leerling! Groeten,Marco Penners”

  Marco Penners

 • Peter Veerman

  “bij Ruben ben je aan het goede adres”

  “Ik heb Ruben ervaren als iemand die zich voor 200% inzet om zijn cursisten/leerlingen klaar te stomen voor het te verwachten examen. Ik heb zowel theorie en praktijklessen mogen genieten onder leiding van Ruben. Mijn ervaring is dat hij niet accoord gaat met half werk en jouw als leerling optimaal motiveert om het gestelde doel in dit geval bij mij het instructeursdiploma en bij jullie het te behalen rijbewijs te realiseren. Met andere woorden bij Ruben ben je aan het goede adres voor het nemen van autorijlessen. Doordat ik een groot vertrouwen heb in de vakkennis van Ruben Gullet heb ik zelfs met hem afgesproken dat hij mijn leerlingen die bij mijn rijschool aan het lessen zijn, tegen het einde van hun opleiding een rijtest laat doen onder leiding van Ruben, zodat deze leerlingen nog eens extra onder de loep worden genomen en zo eventuele door mij over het hoofd geziene foutjes worden gecorrigeerd.”

  Peter Veerman

 • Nicole

  “De beste rijschool”

  “Tijdens mijn opleiding voor rijinstructeur had ik Ruben als docent en vond/vind hem top! Om rijinstructeur te worden moet je onder andere heel goed kunnen autorijden. Je moet een examen afleggen dat veel moeilijker is dan een examen bij het CBR, en dat doe je bij het IBKI. Het IBKI is heel streng en vereist dat de voertuig bediening in combinatie met het uit te voeren kijkgedrag, de stuurvastheid en het onderkennen van een weg en verkeerssituatie en het reageren hierop allemaal op top niveau is. Ik kon al redelijk goed auto rijden maar vanwege een paar slechte ervaringen met andere instructeurs had ik geen zelfvertrouwen meer. Als je zonder zelf vertrouwen en met angst achter het stuur zit resulteert dit in “tunnelvisie” en dan rij je ver onder je kunnen. Niet alleen heeft Ruben mij geholpen om de puntjes op de “I” te krijgen zo dat ik het IBKI examen kon halen maar belangrijker dan dat heeft Ruben mij geholpen om mijn zelfvertrouwen terug te krijgen, en het resultaat was dat ik cum laude slaagde voor mijn examen. Als Ruben dat voor mijn kon doen (en ik was een moeilijk geval), denk wat hij voor jou zou kunnen doen. Een voorwaarde is dat je open moet staan en niet eigenwijs moet lopen doen, maar dat spreekt voor zich!! Ik geef les in Amsterdam en mijn leerlingen doen het heel goed bij het CBR. Het merendeel haalt het in 1 keer. Ik ben ervan overtuigd dat rijschool “Rij bij Ruben ” de beste rijschool is als je in Zaandam wilt rijden, en ik ben heel kritisch.”

  Nicole

 • Hans Leeflang

  “alleen maar positief”

  “Ik kan alleen maar positief commentaar geven, ik heb dankzij jouw de opleiding voor rij-instructeur kunnen volbrengen, doordat je mij door de praktijklessen gesleept hebt waarbij ik soms nogal de maximum snelheid overschreed en ook de bijzondere verrichtingen maar niet goed wilde uitvoeren, met veel geduld heb jij er voor gezorgd dat ik dat uiteindelijk goed ging beheersen met als gevolg dat ik nu een goede rij-instructeur ben bij rijschool Rittenburg in Lisse, pracht van omgeving om les te geven, genieten van de bollenstreek en het groene hart. Ook de theorielessen hebben ik met veel plezier gevolgd en ook weer dankzij jouw met succes afgewerkt. Ik heb inmiddels 6 leerlingen examen laten doen, waarvan er 4 de eerste keer geslaagd zijn en 2 jammer genoeg hun zenuwen niet in bedwang konden houden zodat zij gezakt zijn, wat niet had gehoeven. Ik wens je veel succes met je rijschool en mocht je er nog eens over denken om uit te breiden dan bel je me maar, dan kan ik misschien wel bij jouw rijles gaan geven. Vriendelijke groet en succes”

  Hans Leeflang

 • Chiron Tabak

  “in één keer mijn rijbewijs”

  “Na een flinke zoektocht naar een rijschool waarbij je niet met z’n drieën in een auto gepropt werd kwam ik uiteindelijk bij RijBijRuben terecht. Meteen tijdens de proefles werd al duidelijk dat dit de enige goede keuze zou zijn qua rijschool. Eenmaal begonnen met de rijlessen raakte ik bijna verslaafd aan het gevoel van autorijden. De combinatie van leren en de relaxte sfeer in de auto maakte het autorijden ook altijd een leuke bezigheid. Les na les zag ik dat ik steeds beter ging autorijden. Ruben gooit je absoluut niet voor de leeuwen en zorgt ervoor dat je altijd met een gerust en veilig gevoel achter het stuur zit. Na verloop van tijd durfde ik zelfs te stellen dat ik mij als nog lessende bestuurder veiliger in het verkeer begaf dan menig ander bestuurder. Ik kijk dan ook terug op een leuke maar vooral goede rijopleiding en natuurlijk kan ik, zeker nadat ik in één keer mijn rijbewijs in ontvangst mocht nemen, niet anders stellen dan dat Ruben een geweldig rijinstructeur is. Ik raad Ruben bij iedereen die op zoek is naar een leuke en vooral goede rijopleiding aan want er is niets gelogen aan de naam van het bedrijf. Rijden? Dat doe je bij Ruben! Groet, Chiron Tabak”

  Chiron Tabak

 • Yun Lai

  “Beste rijschool en rij-instructeur”

  “Ik kan alleen maar positief zijn over Ruben. Hij neemt altijd de tijd voor je om je te helpen, en je te verbeteren waar het nodig is. Het is erg gezellig om bij hem in de auto te zitten, dus ik was altijd erg enthousiast om te gaan rijden met hem. Het was altijd relaxed, en we hebben veel gekletst en gelachen samen. Zijn manier van les geven is leuk en leerzaam, en je kan hem altijd alles vragen en een antwoord verwachten! Hij weet precies hoe en wat er gedaan moet worden om jou te laten slagen. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd, en zal hem zeker aan iedereen aanraden die zijn rijbewijs wilt gaan halen! Ruben, hartstikke bedankt voor je inzet en alles wat je voor me hebt gedaan!”

  Yun Lai

 • Nona Kuipers

  “ik heb mijn rijbewijs in 1x gehaald”

  “Na een tijd bij de ANWB, maakte ik een frisse start bij Ruben. Meteen bij de proefles al merkte ik het verschil tussen m'n vorige lessen en die van Ruben, ik merkte dat ik veel meer te leren had. Door zijn stijl van lesgeven haalde ik veel meer uit de les en boekte ik sneller vooruitgang. Ik voelde me beter voorbereid op de les, aangezien ik huiswerk meekreeg. Alles wat er in de les behandeld werd, kon ik nog eens herhalen, erg fijn! Het belangrijkste waarom ik rijschool Rij bij Ruben zo waardeer, is dat ik me in de auto veilig en op m'n gemak voelde, waardoor ik zelfvertrouwen kreeg in mijn eigen rijgedrag. Je kan lekker met Ruben kletsen en ik voelde me nooit ongemakkelijk als ik iets verkeerd deed, waardoor ik van alle fouten leerde. Ik ben zo enthousiast thuisgekomen, dat m'n broer ook bij Ruben wil rijden. Dankzij Ruben heb ik mijn rijbewijs in 1x gehaald, bedankt:)! Nona Kuipers Zeer blije (ex)leerling van Ruben en nieuwe eigenaar van haar rijbewijs!”

  Nona Kuipers

 • Naomi van Elsland

  “Kies je voor de volle 120% dan kies je voor RijbijRuben”

  “Ik denk dat ik geen betere keuze in rijschool had kunnen maken! Na wat proeflessen bij verschillende rijscholen waarvan o.a. rijbijruben, koos ik bij Ruben te gaan lessen. Bij Ruben zat ik het meest relaxed in de auto en bij hem had ik meteen al het meeste geleerd! Bovendien was de proefles bij Ruben gratis en bleek dat Ruben ook nog eens één van de goedkoopste rijscholen was/is. Het begin was dus al goed, maar het werd alleen maar beter en voordat dit een hele lofzang word, zal ik maar gewoon overzichtelijk puntsgewijs noemen waarom ik verder zo blij was en ben in mijn keuze met Rij bij Ruben. - Allereerst viel het mij al vrij snel op dat lessen bij Ruben meer is dan een gewone rijles. Ruben wilt oprecht dat jij goed leert autorijden en dat jij je rijbewijs haalt, hij doet dan ook zijn uiterste best om dat samen met jou waar te maken. Ruben bedenkt bijvoorbeeld speciaal opdrachten als je met bepaalde dingetjes nog moeite hebt, hij denkt er dan echt over na hoe jullie dat dan kunnen verbeteren. - Ten tweede, wat ook aansluit op het bovenstaande, Ruben blijft altijd positief en blijft je motiveren als je het eens eventjes niet meer zo ziet zitten omdat het zelfde dingetje nog steeds niet goed lukt. Bij mij was het bijvoorbeeld dat ik niet alleen moest letten op wat er mis ging maar juist op wat ik allemaal wel goed deed en wat was verbeterd. - De volle 100 minuten (dubbele les) zijn echt geheel voor/van jou. Dus geen andere leerlingen tijdens jouw les ophalen en door weggebracht worden, nee de volle les word geheel aan jou besteed zodat je alle tijd nuttig besteedt aan de dingen die jij nog moet leren/verbeteren. Zoals het eigenlijk hoort dus! - Ook de filmpjes zijn erg handig! Ruben maakt (tenzij je dat niet wilt) filmpjes van hoe je rijd, zodat je ze thuis kunt nakijken en zelf kunt zien wat je nog moet verbeteren en wat je wel al heel goed doet. Heel erg fijn en behulpzaam! - Ook niet onbelangrijk: Ruben is erg gezellig! Er hangt dus altijd een relaxte sfeer in de auto. Daarnaast kun je boeiende gesprekken met hem voeren, hij weet namelijk veel meer dan alleen autorijden ;) - Ten slotte is Ruben eerlijk, als jij dus klaar bent voor je examen, dan ga je je examen doen! Ook al heb je niet al je lessen (als je een pakket hebt genomen) gebruikt, het geld van de lessen die je dan niet gebruikt hebt krijg je gewoon terug! Kortom, heel erg bedankt Ruben! Kies je voor de volle 120% dan kies je voor RijbijRuben, dus ik zou zeggen: ervaar het zelf en vraag een gratis proefles aan! ;)”

  Naomi van Elsland

 • Lieneke Frederiks

  “RijBijRuben zal ik zeker aanraden bij anderen die een rijschool zoeken.”

  “RijBijRuben zal ik zeker aanraden bij anderen die een rijschool zoeken. Ruben, bedankt voor de gedegen rij instructies, de duidelijke uitleg, het geduld en de persoonlijke aanpak. Ook al lukte het mij niet om in een keer te slagen, ik bleef zeker vertrouwen houden in jouw begeleiding. En zie, ik heb alsnog mijn rijbewijs gehaald! en heel veel rij ervaring opgedaan tijdens jouw lessen. Ik heb mij prima op mijn gemak gevoeld bij jou in de auto, wat voor elke nieuwe leerling ook belangrijk is. De combinatie van technische kennis, ervaring, didactische kwaliteiten en mensenkennis hebben het een zinvolle en goede ervaring voor mij gemaakt. Behalve rijden heb ik nu ook meer over mijzelf geleerd. Onwijs bedankt!!”

  Lieneke Frederiks

 • Judith Gunnink

  “alles bij elkaar een super goede rijinstructeur!”

  “Ik ben in één keer geslaagd! De lessen waren altijd erg chill, maar tegelijkertijd gingen we hard aan de slag om het rijden snel onder de knie te krijgen. Ik vond het heel fijn om dubbele lessen te hebben zodat er echt even de tijd is om iets te leren in een les. Je weet duidelijk uit te leggen waar je op moet letten tijdens het rijden en waar ze ook bij het examen op gaan letten. De lessen waren altijd erg gezellig en zo heb ik meteen geleerd om te kunnen rijden en kletsen tegelijk :) Je was altijd eerlijk over hoe je vond dat de lessen gingen en dat is erg prettig. Je bent alles bij elkaar een super goede rijinstructeur!”

  Judith Gunnink

 • Yannick de Keizer

  “het snelste, veiligste en goedkoopste traject naar het rijbewijs”

  “Ruben neemt zijn tijd voor elke leerling en dat resulteert in een goede uitslag op het examen! Hij houdt rekening met jouw beschikbaarheid tijdens het inplannen van de lessen en stelt de lessen goed af naar het tempo van de leerling. Ruben zorgt ervoor dat je goed de weg op kunt én dat je portemonnee niet te leeg aanvoelt omdat hij samen met de leerling kijkt wat het snelste, veiligste en goedkoopste traject naar het rijbewijs is! De lessen zijn ontspannen en gezellig en erg divers. Je rijbewijs halen? Rij bij Ruben!”

  Yannick de Keizer

 • Iris Tjipjes

  “In één keer geslaagd!”

  “Mijn rijbewijs heb ik in 3 maanden met maar 12 lessen van 100 minuten gehaald! Terwijl ik nog nooit gereden had. Dat had ik nooit verwacht! Alles werd mij goed en rustig uitgelegd. Het was prettig, alles ging op mijn eigen tempo zodat het makkelijk te begrijpen was. Er werd alles aan gedaan om zo veel mogelijk te rijden tijdens het lessen. De instructiekaart werd na de les ingevuld en ik kreeg privé les. We hoefden niemand op te halen of weg te brengen. Ook deed Ruben er alles aan om snel mijn rijbewijs te halen. Ik ben super blij met mij rijbewijs en kan nu overal zelf komen. Ruben nog hartstikke bedankt!”

  Iris Tjipjes

 • Maikel

  “In één keer geslaagd!”

  “RijBijRuben is echt een top rijschool, je krijgt hele goede uitleg en hij is niet te beroerd om het een keer extra uit te leggen. Ik heb alleen maar postieve dingen over deze rijschool!! We hebben veel gelachen in de auto maar ook serieus bezig geweest. Ook vlak voor mijn rijexamen heeft hij nog tijd voor mij gemaakt om even de puntjes op de i te zetten. Ruben bedankt voor de leuke en leerzame tijd in de auto!”

  Maikel

 • Dione Rem

  “Ruben is de beste en leukste rijleraar!”

  “Ruben is de beste en leukste rijleraar! Waarom? Omdat : hij je lessen inplant zoals jij dat graag wil, hij de tijd neemt om je dingen te leren, hij is gezellig en de leerling staat op de eerste plaats! Ruben doet er alles aan om jou zo snel en goedkoop mogelijk te laten slagen. Als je je rijbewijs nog moet halen zou ik Ruben zeker aanbevelen! Ruben heeft me alles top geleerd!”

  Dione Rem

 • Roy de Boer

  “ik ben in 1x geslaagd”

  “Mijn ervaringen bij RijbijRuben zijn heel erg goed. Ruben heeft veel interesse getoond in mij en maakte de lessen erg ontspannen en gezellig buiten het feit dat hij veel verstand heeft van zijn vak. De wijze van lesgeven vond ik erg prettig, alles wordt goed uitgelegd door middel van voordoen en een boek met situatietekeningen. De lessen werden rustig opgebouwd, eerst leer je het voertuig kennen, daarna ga je echt deelnemen aan het verkeer dan probeert hij je inzicht in het verkeer bij te brengen. Zo gauw ik dit beheerste zijn we gaan oefenen in het examengebied wat erg prettig was waardoor ik niet zo onzeker aan het examen begon. Voor het theoriegedeelte kreeg ik een pasje met een code voor het internet waarmee ik 50 oefenexamens kon maken en heel veel oefenopdrachten en je kon de theorie nalezen. Elke les heb ik veel plezier gehad waardoor het leuk was om elke week te gaan rijden. Dankzij al deze goede inspanningen van Ruben en mij ben ik in 1x geslaagd. Ruben, bedankt!!! Groetjes Roy de Boer”

  Roy de Boer

 • Manon Koekkoek

  “Je bent een top instructeur!!”

  “Vanaf het begin keek ik er erg naar uit om te lessen, met Ruben was het altijd gezellig tijdens de rijlessen, lekker kletsen en we hebben ook wat afgelachen, maar we waren ook serieus bezig met mijn rijbewijs. Dankzij Ruben als instructeur ben ik in 1x geslaagd voor me rijbewijs en durf ik met zelfvertrouwen de weg op te gaan! Ruben ik zal je zeker bij mensen aanbevelen. Je bent een top instructeur!!”

  Manon Koekkoek

 • Else-Mieke Steenkamp

  “De beste keuze die ik kon maken”

  “Bij Ruben rijlessen nemen is voor mij de beste keuze geweest die ik kon maken. Hij heeft een goede leermethode, en legt alles heel goed uit. Hij is heel geduldig en ik kon helemaal mijzelf zijn tijdens het rijden. Alles ging op het tempo dat bij mij paste, en daardoor ben ik al vrij snel in 1 keer geslaagd! Door de goede methode en rijstijl die Ruben mij heeft aangeleerd, ben ik niet alleen geslaagd, maar ik voel mij ook zeker en veilig op de weg, omdat ik de situaties ken en weet hoe ik er op moet reageren.”

  Else-Mieke Steenkamp

 • Sabrina van Bergen

  “ik zal je zeker aan iedereen aanbevelen”

  “Ik was op internet aan het zoeken naar een rijschool die om kon gaan met mijn Faalangst. Toen kwam ik Ruben tegen en dat sprak mij aan dus ik vroeg ook meteen, van kan je met angsten omgaan? Ja zei Ruben en beetje bij beetje proberen we je van de angsten af te komen En ik heb 4 jaar geleden ook al 5 x examen gedaan maar omdat ik zo zenuwachtig was ben ik daar mee gestopt. Maar ondertussen een kindje gekregen en ik wilden het ook wel weer heel graag oppakken . Dus ben begonnen met een proefles. Dat ging zo ontspannen en Ruben stelde mij heel erg op mijn gemakt juist wat ik nodig had. Hij legde ook alles heel goed uit en als ik iets verkeerds deed dan deden we het gewoon nog een keertje want daar leer je van zei Ruben en dat is ook zo. Vandaag heb ik voor het eerst sinds 4 jaar weer examen gedaan het was zo spannend en ik ging ervan uit dat het een test was met iemand anders naast mij dus geen examen. Dat hielp ik werd al minder zenuwachtig want ik dacht steeds ik haal het toch niet want het is een test. Uiteindelijk was ik klaar met rijden en de examinator zei gefeliciteerd je bent geslaagd!! Ruben ik wil je heel erg bedanken en zal nog veel aan je puntjes denken als ik op de weg rijd!! Zonder jou had ik het zeker niet gered!! En ik zal je zeker aan iedereen aanbevelen groetjes van Sabrina van Bergen”

  Sabrina van Bergen

 • Michel Molenaar

  “Ruben, ga zo door!”

  “Ruben heeft veel kennis van zaken, zowel voor het verkeer als voor het op juiste manier begeleiden van zijn leerlingen. De manier van les geven en de juiste feedback krijgen, zijn door mij als zeer prettig ervaren. Ik heb veel van hem geleerd. Ik zal dan ook zeker autorijschool RijbijRuben aanbevelen voor toekomstige rijinstructeurs B en leerlingen die graag het rijbewijs willen gaan halen. Hoofdzakelijk door de begeleiding van Ruben en uiteraard mijn eigen inzet, ben ik op 29 augustus 2011 met 94 punten geslaagd voor de bevoegdheid Rijinstructeur B. Ruben, ga zo door! Met deze werkwijze en houding zal je een goedlopende rijschool opbouwen. Ruben, nogmaals hartelijk dank voor alles!!!”

  Michel Molenaar

 • Sander Kortekaas

  “Een fantastische tijd”

  “Dit was een fantastische tijd, heel veel geleerd van Ruben en omdat Ruben zo enthousiast is over het vak van rijinstructeur is hij ook super gedreven omdat aan andere mensen over te brengen. Mede door de inzet van Ruben, want Ruben wil gewoon dat het 120% is, ben ik in een keer geslaagd voor het examen voor rijinstructeur. Dus wil je gewoon een goede opleiding, van een instructeur die zo enthousiast en gedreven is, dan kan ik RijbijRuben zeker aanbevelen. Ruben nogmaals bedankt voor je inzet.”

  Sander Kortekaas

 • Ingrid Kuipers

  “Ik kon helemaal mezelf zijn”

  “Ik was erg blij dat ik Ruben als rijinstructeur kreeg. Hij kan echt heel erg goed lesgeven en beschikt over heel veel kennis en kan alles goed en duidelijk uitleggen. Hij heeft mij dan ook alle kennis en vaardigheden geleerd die ik nodig had voor het examen. Tevens kon ik helemaal mezelf zijn en durfde alles te vragen wat ik niet begreep. Na de rijlessen ben ik geslaagd voor het examen! Bedankt Ruben!”

  Ingrid Kuipers

 • Claudia, 27 jaar

  “in 1 keer geslaagd!”

  “Ruben heeft mij erg leuk lesgegeven. Iedere keer was het gezellig, maar ook werkten we hard aan mijn rijbewijs. Dat is goed gelukt, want ik ben in 1 keer geslaagd!”

  Claudia, 27 jaar

Char-lee Nielen

Ervaringen met Ruben

“er wordt enorm veel rekening gehouden met wie je bent”


“Ik ben enorm tevreden over de rijlessen die ik van Ruben heb gekregen. Door de combinatie van passie, inzicht en vriendelijkheid heb je altijd het idee dat je in goede handen bent en dat je net dat beetje extra krijgt. Tijdens de lessen wordt er enorm veel rekening gehouden met wie je bent als persoon en dat inzicht wordt ook weer gebruikt om tot betere resultaten te komen. En daarnaast is het ook nog heel gezellig! Zeker weten een aanrader.”

Char-lee Nielen