Volg mij: facebook twitter

2toDrive

Rijles vanaf 16,5 jaar!

Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?

Alleen jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Ben jij al 17 op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Waarom rijden onder begeleiding?

Uit onderzoek van de SWOV blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd dat dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. Bovendien heeft het in Duitsland geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Kijk hier om te zien waarom 2toDrive iets voor jou is! Meld je nu aan en blijf op de hoogte van 2toDrive.

Roy de Boer

Ervaringen met Ruben

“ik ben in 1x geslaagd”


“Mijn ervaringen bij RijbijRuben zijn heel erg goed. Ruben heeft veel interesse getoond in mij en maakte de lessen erg ontspannen en gezellig buiten het feit dat hij veel verstand heeft van zijn vak. De wijze van lesgeven vond ik erg prettig, alles wordt goed uitgelegd door middel van voordoen en een boek met situatietekeningen. De lessen werden rustig opgebouwd, eerst leer je het voertuig kennen, daarna ga je echt deelnemen aan het verkeer dan probeert hij je inzicht in het verkeer bij te brengen. Zo gauw ik dit beheerste zijn we gaan oefenen in het examengebied wat erg prettig was waardoor ik niet zo onzeker aan het examen begon. Voor het theoriegedeelte kreeg ik een pasje met een code voor het internet waarmee ik 50 oefenexamens kon maken en heel veel oefenopdrachten en je kon de theorie nalezen. Elke les heb ik veel plezier gehad waardoor het leuk was om elke week te gaan rijden. Dankzij al deze goede inspanningen van Ruben en mij ben ik in 1x geslaagd. Ruben, bedankt!!! Groetjes Roy de Boer”

Roy de Boer