Volg mij: facebook twitter

De Rijlessen

Leren autorijden is leren verantwoord te rijden. Veilig rijden vereist een wisselwerking tussen jou en andere verkeersdeelnemers. Er komt meer bij kijken dan alleen het kennen van de verkeersregels. Verkeersinzicht is minstens zo belangrijk.

Om dit te kunnen bereiken heb je een rijschool nodig die professioneel te werk gaat en is een vriendelijke instructeur een must. Bij ons krijg je altijd les van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto, dit helpt het leerproces te versnellen.

Het beste resultaat bereik je met een rijles van twee uur. Wij werken altijd met een instructiekaart. We houden daarop bij wat goed gaat en waar nog aan gewerkt moet worden. Zo weet je op elk moment in de rijopleiding precies hoe ver je gevorderd bent.

De Fasen

Globaal kunnen we de rijlessen indelen in 3 fasen: Voertuigbeheersing, verkeersdeelname en inzicht en ervaring. Ik vind het dan ook belangrijk dat we je rijopleiding gestructureerd indelen zodat je alles stap-voor-stap kan aanleren. Iedere leerling is anders en daarom zullen deze fasen voor ieder net iets anders ingedeeld zijn. Ik doe dan ook mijn best om voor ieder een persoonlijk leerplan op te zetten. Dit doe ik met behulp van een uitgebreid instructiekaart die we samen elke rijles bijhouden.

Fase 1: Voertuigbeheersing

We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Hier wordt dus de basis gelegd voor de rest van de opleiding. Je leert wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe doe je de verlichting aan en hoe werkt de airconditioning.

De moeilijkheidsgraad bouwen we vervolgens telkens wat op. Het is belangrijk dat je de auto goed onder controle hebt voordat we een fase verder gaan.

Fase 2: Verkeersdeelname

Als de beheersing van het voertuig goed gaat, dan gaan we natuurlijk de weg op. Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Het echte autorijden gaat dan beginnen en je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen, zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen... In het begin is dit best lastig en het is mijn taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren.

Fase 3: Inzicht en Ervaring

In deze fase is de beheersing vloeiend en gaat de verkeersdeelname goed. Nu gaan we de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten en gaan we moeilijkere verkeerssituaties oefenen. Tevens gaan we nog wat belangrijke manoeuvres goed instuderen. In deze fase kunnen we wat proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.

Dit is dus iets anders dan foutloos, want we zijn tenslotte allemaal mensen.

De Hulpmiddelen

Theorieboeken

Wanneer je gebruik maakt van een voordeelpakket, krijg je je theorieboeken gratis in bruikleen. Zo kun je thuis alvast leren en ben je altijd goed voorbereid.

Afsprakenkaart

Je krijgt van ons een afsprakenkaart, zodat je nooit een les hoeft te vergeten.

Instructiekaart

Om je inzicht te geven in je vorderingen, vullen we altijd je instructiekaart in. Zo weet je altijd hoever je bent.

Situatietekeningen

Tijdens de opleiding maken wij veel gebruik van instructietekeningen. Hierdoor gaat het leerproces veel beter en sneller.

Michelle Kruger

Ervaringen met Ruben

“Dankzij Ruben ben ik in 1 x geslaagd”


“De lessen bij Ruben zijn in 1 woord: top! Dankzij Ruben ben ik in 1 x geslaagd. Voordat ik bij Ruben kwam had ik enkele lessen bij een andere rijschool gehad. Bij gebrek aan uitleg raakte ik al in de stress bij elke kleine verandering in het verkeer. Geloof mij, dat is lastig... Na even op internet gekeken te hebben sprak rijschool RijBijRuben mij wel aan, fijne tijden, goede recensies… Nog even verder kijken, toch kwam ik steeds weer terug op deze site. Gratis proefles? Die vraag ik aan! Daarna was de keuze snel gemaakt! Toen ik instapte was ik eigenlijk meteen al ZO blij dat ik bij die andere rijschool weg was, direct bij het instappen kreeg ik al uitleg! Dat had ik niet eerder gehad! Het feit dat je niemand hoeft op te halen/weg te brengen was voor mij ook ideaal, alle tijd is voor jezelf, geen extra ogen die meekijken en bovenal geen stress! De lessen waren altijd heel leuk, elke les leerde ik zoveel bij en de uitleg was altijd erg duidelijk. Er worden afbeeldingen gebruikt om de uitleg te verduidelijken en vervolgens ga je het zelf doen. Ruben werkt met de methode van volkswagenrijbewijs, waarmee je thuis jezelf al een beetje kunt voorbereiden voor de rijlessen en je kunt zelfs voor je theorie leren via die site! Richting het einde van de rijopleiding heb je een TussenTijdseToets, deze zit in het pakket erbij. Heel fijn! Een goede manier om te zien hoe het er allemaal aan toe gaat tijdens een examen en je kunt er ook nog eens vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen (parkeren, omkeren, het testen van de technische kennis, etc.) mee bemachtigen! Ideaal, want wanneer je die vrijstelling hebt, hoef je op je examen alleen nog maar te rijden! Voor de bijzondere verrichtingen had ik vrijstelling gekregen tijdens mijn TTT. Op mijn examen hoefde ik dat dus allemaal niet te doen. Richting mijn examen hebben we nog even flink gelest, dat was wel heel fijn, want hierdoor ging ik goed voorbereid het examen in. Ik was hierdoor ook totaal niet zenuwachtig :D Mijn examen was zo voorbij met als resultaat: GESLAAAGD!! Nu ik mijn rijbewijs heb, denk ik nog regelmatig met een grote glimlach terug aan de lessen, iets leren was nog nooit zo leuk geweest :D DANKZIJ RUBEN BEN IK IN 1X GESLAAGD!!!! Nogmaals super super super bedankt voor alles! Groetjes Michelle Kruger”

Michelle Kruger