Volg mij: facebook twitter

De Rijlessen

Leren autorijden is leren verantwoord te rijden. Veilig rijden vereist een wisselwerking tussen jou en andere verkeersdeelnemers. Er komt meer bij kijken dan alleen het kennen van de verkeersregels. Verkeersinzicht is minstens zo belangrijk.

Om dit te kunnen bereiken heb je een rijschool nodig die professioneel te werk gaat en is een vriendelijke instructeur een must. Bij ons krijg je altijd les van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto, dit helpt het leerproces te versnellen.

Het beste resultaat bereik je met een rijles van twee uur. Wij werken altijd met een instructiekaart. We houden daarop bij wat goed gaat en waar nog aan gewerkt moet worden. Zo weet je op elk moment in de rijopleiding precies hoe ver je gevorderd bent.

De Fasen

Globaal kunnen we de rijlessen indelen in 3 fasen: Voertuigbeheersing, verkeersdeelname en inzicht en ervaring. Ik vind het dan ook belangrijk dat we je rijopleiding gestructureerd indelen zodat je alles stap-voor-stap kan aanleren. Iedere leerling is anders en daarom zullen deze fasen voor ieder net iets anders ingedeeld zijn. Ik doe dan ook mijn best om voor ieder een persoonlijk leerplan op te zetten. Dit doe ik met behulp van een uitgebreid instructiekaart die we samen elke rijles bijhouden.

Fase 1: Voertuigbeheersing

We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Hier wordt dus de basis gelegd voor de rest van de opleiding. Je leert wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe doe je de verlichting aan en hoe werkt de airconditioning.

De moeilijkheidsgraad bouwen we vervolgens telkens wat op. Het is belangrijk dat je de auto goed onder controle hebt voordat we een fase verder gaan.

Fase 2: Verkeersdeelname

Als de beheersing van het voertuig goed gaat, dan gaan we natuurlijk de weg op. Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Het echte autorijden gaat dan beginnen en je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen, zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen... In het begin is dit best lastig en het is mijn taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren.

Fase 3: Inzicht en Ervaring

In deze fase is de beheersing vloeiend en gaat de verkeersdeelname goed. Nu gaan we de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten en gaan we moeilijkere verkeerssituaties oefenen. Tevens gaan we nog wat belangrijke manoeuvres goed instuderen. In deze fase kunnen we wat proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.

Dit is dus iets anders dan foutloos, want we zijn tenslotte allemaal mensen.

De Hulpmiddelen

Theorieboeken

Wanneer je gebruik maakt van een voordeelpakket, krijg je je theorieboeken gratis in bruikleen. Zo kun je thuis alvast leren en ben je altijd goed voorbereid.

Afsprakenkaart

Je krijgt van ons een afsprakenkaart, zodat je nooit een les hoeft te vergeten.

Instructiekaart

Om je inzicht te geven in je vorderingen, vullen we altijd je instructiekaart in. Zo weet je altijd hoever je bent.

Situatietekeningen

Tijdens de opleiding maken wij veel gebruik van instructietekeningen. Hierdoor gaat het leerproces veel beter en sneller.

Tessa Lopez

Ervaringen met Ruben

“Ik twijfelde geen moment!”


“In oktober zou ik 19 worden. Een mooie leeftijd om toch maar eens te beginnen met autorijlessen. Mijn nicht had net haar rijbewijs gehaald en had zulke goede verhalen over een rijschool. Jaja.. Rijschool rij bij Ruben. Ik twijfelde geen moment! Ik vroeg een proefles aan en ik kreeg een snelle reactie. Tijdens de proefles was er gelijk een goede klik en ik besloot om samen met Ruben mijn rij avontuur te beginnen.. Arme Ruben dacht ik waar begint hij aan. Het begin was moeizaam maar oefening baart kunst. Ruben vertelde mij dat er een kleine wachtrij was ontstaan. Ik snapte wel waarom. Je komt er achter als je bij deze rijschool gaat rijden. Ruben gaf mij goed les. Door filmpjes op internet te bekijken kon ik mij voorbereiden op de lessen die zouden komen. Erg handig. Ik had veel ups en downs tijdens het rijden en Ruben zorgde er altijd voor door een positieve manier dat ik er weer helemaal voorging. Dit deed hij door passende grapjes te maken. Dat waardeerde ik enorm. Mijn afrijdatum kwam steeds dichterbij en ik kwam op een super leuk idee. Aan Ruben vertelde ik dat ik graag een foto wilde als ik zou slagen. De foto moest wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 1: Ruben en ik moeten samen op de foto 2: De foto moet heel origineel zijn 3: Ik moet geslaagd zijn voor mij rijbewijs De dag van het afrijden was aangebroken. Ruben gaf mij tijdens de laatste lessen nog extra tips en zo kon ik met alle vertrouwen het examen in. En toen kwam de uitslag: GESLAAAAGD! Blij dat we allebei waren.. We omhelsden elkaar en tegelijkertijd vond ik het erg jammer omdat ik wist dat dit het einde zou zijn van de toffe rijlessen. (Benieuwd naar de originele foto kijk dan op de facebook van Ruben)”

Tessa Lopez