Volg mij: facebook twitter

2toDrive

Rijles vanaf 16,5 jaar!

Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?

Alleen jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Ben jij al 17 op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Waarom rijden onder begeleiding?

Uit onderzoek van de SWOV blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd dat dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. Bovendien heeft het in Duitsland geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Kijk hier om te zien waarom 2toDrive iets voor jou is! Meld je nu aan en blijf op de hoogte van 2toDrive.

Gideon

Ervaringen met Ruben

“Een goede coach weet te motiveren en dat kan Ruben als geen ander.”


“Hoe kun je in één keer slagen en toch iets van teleurstelling voelen? Ik maakte het onlangs mee. Uiteraard was ik heel blij dat ik geslaagd was, dat was per slot van rekening het doel. Maar ik vond het ook jammer, want nu hielden de lessen bij Ruben op. Ruben is nl. niet alleen erg goed in zijn vak, hij houdt ook echt van zijn vak. En zijn grote enthousiasme werkte aanstekelijk. Dit maakte dat ik elke week weer zin had om te gaan lessen. De wekelijkse lessen werden een soort uitje voor mij. Behalve dat Ruben een uitstekende instructeur is – hij leidt ook andere instructeurs op – met zijn onaflatende focus op belangrijke details zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen en zijn heldere communicatie van nauwgezette instructies en feedback, is hij bovenal een topcoach! Een goede coach weet te motiveren en dat kan Ruben als geen ander. Door de persoonlijke aanpak van Ruben leerde ik op een heel natuurlijke en prettige manier stap voor stap de basisvaardigheden als voertuigbeheersing en verkeersinzicht aan. Hij wist mij op het juiste moment naar het niveau te tillen, dat nodig was om te slagen. Ik voelde dat ik er klaar voor was en dat gaf mij vertrouwen. Ik herinner mij ons laatste ritje op weg naar het CBR voor het praktijkexamen. Ruben was aan het vertellen waar ik op moest letten de volgende week, wanneer ik voor het eerst alleen zou gaan rijden. In zijn realiteit was ik al geslaagd. Hij sprak met zo veel vanzelfsprekende overtuiging, dat ik het gevoel kreeg dat het praktijkexamen slechts een formaliteit was, die nog even afgehandeld moest worden. Geloofde hij het écht of was het een tactiek van hem? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat ik de lessen behalve zeer leerzaam ook erg gezellig vond met veel boeiende gesprekken. Ruben toonde zich altijd oprecht geïnteresseerd en was erg betrokken bij mijn leerproces. Ruben is opmerkzaam, nieuwsgierig, zorgzaam, ambitieus, open, analytisch, intuitief, kortom een eersteklas coach! Veel meer nog dan de teleurstelling over het gemis van onze wekelijkse ‘uitjes’, voel ik grote dankbaarheid voor de bijzondere en ook intensieve periode, die ik naast Ruben in de auto heb doorgebracht. Gideon”

Gideon